Gęsina na św. Marcina

Arrival
Departure
11 november 2020

Od kilku kulinarnych jesienno-zimowych sezonów gęsina coraz częściej króluje na polskich stołach i hotelowych restauracjach.

 

 

Tradycja, jaką było zajadanie się gęsiną w okolicach 11 listopada, zdecydowanie powraca na polskie stoły. Fani gęsiny sięgają po nią coraz częściej i z zapałem zgłębiają tajniki jej przygotowania. A bez kilku prostych zasad i odpowiednich przypraw gęś nie będzie tak dobra i aromatyczna, jak być powinna. Do tego aromatyczny rogal świetomarciński !! Sprawdźcie sami co szef Kuchni Restauracji La Bibliotheque przygotował na ten wyjatkowy czas.

Menu:

Przystawka

Paté z gęsi

Wątróbka gęsia| pigwa| bagietka korzenna

Zupa

Consomme z gęsi

Bulion  gęsi| Lubczyk| Warzywa| Galuszki

Danie główne

Gęś faszerowana jęczmieniem

Gęś| kasza jęczmienna| bon-bons z marchewki| Figi| Dereń

Deser

Rogale ŚW. Marcińskie

Biały Mak| Migdały| Rodzynki| Miód

Cena 129 zł/osoba

Rezerwacja stolików

tel. 87 732 65 24, restauracja@hotelstbruno.pl

 

 

newsletter
...................................................................................................................................
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close