Tradycja, jaką było zajadanie się gęsiną w okolicach 11 listopada, zdecydowanie powraca na polskie stoły. Fani gęsiny sięgają po nią coraz częściej i z zapałem zgłębiają tajniki jej przygotowania. A bez kilku prostych zasad i odpowiednich przypraw gęś nie będzie tak dobra i aromatyczna, jak być powinna. Do tego aromatyczny rogal świetomarciński !! Sprawdźcie sami co szef Kuchni Restauracji La Bibliotheque przygotował na ten wyjatkowy czas.
Przystawka
Paté z gęsi
Wątróbka gęsia| pigwa| bagietka korzenna
Zupa
Consomme z gęsi
Bulion gęsi| Lubczyk| Warzywa| Galuszki
Danie główne
Gęś faszerowana jęczmieniem
Gęś| kasza jęczmienna| bon-bons z marchewki| Figi| Dereń
Deser
Rogale ŚW. Marcińskie
Biały Mak| Migdały| Rodzynki| Miód
Cena 129 zł/osoba
Rezerwacja stolików
tel. 87 732 65 24, restauracja@hotelstbruno.pl