Menu Wigilijne 2025
Przystawka serwowana
• Tatar z wędzonego łososia z musem chrzanowym, podawany na krążkach z pumpernikla
Przystawki podawane do stołu
• Śledź w oleju z cebulką
• Jajka faszerowane pastą z tuńczyka i koperkiem
• Roladki z tortilli z wędzonym pstrągiem i serkiem szczypiorkowym
• Ryba w sosie greckim
• Sałatka jarzynowa mini
Zupy (bufet)
• Barszcz czerwony z uszkami z grzybami
• Zupa grzybowa z łazankami
Dania ciepłe (bufet)
- Karp smażony w maśle z cytryną
- Dorsz pieczony w ziołach z sosem koperkowym
- Pierogi z kapustą i grzybami z cebulką
- Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami w sosie pomidorowym
- Risotto z dynią i szałwią (wegetariańskie)
- Paszteciki z kapustą i grzybami
Dodatki skrobiowe (bufet)
• Ziemniaki z wody z koperkiem
• Kasza gryczana prażona z cebulką
• Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą
Bufet dań zimnych
• Matjas korzenny z cebulką i marynowanymi grzybami
• Ryby wędzone
• Szczupak faszerowany
• Sałatka jarzynowa
• Sałatka śledziowa z ziemniakami
• Sery dojrzewające z konfiturami
• Makaron łazanki z makiem, miodem i bakaliami
• Pikle, marynaty, sosy, masło, pieczywo
• Jajka faszerowane pastą z tuńczyka i koperkiem
• Roladki z tortilli z wędzonym pstrągiem i serkiem chrzanowym
• Ryba w sosie greckim
Bufet deserowy
• Ciasta z hotelowej cukierni
• Owoce filetowane i w całości
• Kompot wigilijny
• Galaretki owocowe
• Mus owocowy
• Monoporcje ciasta
Pierwszy Dzień Świąt
Śniadanie bożonarodzeniowe
Live cooking z pieczoną szynką wieprzową
Zupy (bufet)
• Rosół z perliczki z domowym makaronem
• Krem z pieczonej dyni z imbirem i mlekiem kokosowym
Dania ciepłe (bufet)
- Polędwiczki wieprzowe w sosie pieprzowym
- Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem
- Sandacz w sosie cytrynowo-koperkowym
- Pierogi z ziemniakami i twarogiem z cebulką
- Zapiekanka warzywna z serem Gruyère (wegetariańska)
- Roladki z indyka faszerowane suszonymi pomidorami i szpinakiem
Dodatki skrobiowe (bufet)
• Ziemniaki pieczone z rozmarynem
• Kasza bulgur z warzywami i natką pietruszki
• Grillowane warzywa
Menu dziecięce
• Panierowane sznycelki drobiowe
• Mini pizza
• Frytki
Live cooking
Stacja z włoskimi pastami
Bufet dań zimnych
• Wybór mięs z hotelowej wędzarni
• Pasztety z grzybami i śliwką
• Wybór ryb z hotelowej wędzarni
• Tatar wołowy
• Roladka z łososia
• Śledź na trzy sposoby
• Sałatka grecka
• Sałatka cesarska
• Sałatka ryżowa z kurczakiem i ananasem
• Sałatka z fasolki szparagowej, szynki i sera
Bufet słodki
• Ciasta z hotelowej cukierni
• Musy owocowe
• Galaretki owocowe
• Owoce filetowane i w całości
• Monoporcje (ciastko z kremem Gianduja)
Drugi Dzień Świąt
Śniadanie bożonarodzeniowe
Live cooking: stacja z jajkami i omletami
Zupy (bufet)
• Żurek świąteczny z jajkiem i grzybami
• Krem z brokułów z serem pleśniowym i grzankami
Dania ciepłe (bufet)
- Boeuf bourguignon – wołowina duszona w winie z warzywami
- Filet z kurczaka pieczony w boczku w sosie kurkowym
- Łosoś pieczony z pesto z rukoli i szpinaku
- Lasagne warzywna z beszamelem (wegetariańska)
- Gołąbki z dziczyzny z ryżem i warzywami w sosie pomidorowym
- Makaron quattro formaggi
Dodatki skrobiowe (bufet)
• Puree ziemniaczane z masłem i gałką muszkatołową
• Ryż jaśminowy z prażonym sezamem
• Warzywa z pary
Menu dziecięce
• Pulpeciki w sosie koperkowym
• Ryż z zielonym groszkiem
• Zupa pomidorowa z makaronem
Bufet dań zimnych
• Wybór mięs z hotelowej wędzarni
• Pasztet z dziczyzny z owocami jałowca
• Ryba w sosie greckim
• Tatar z marynowanego śledzia
• Mix wędzonych ryb
• Sałatka z makaronem i wędzonym boczkiem
• Sałatka grecka z ziołowym dressingiem
• Sałatka caprese z bazyliowym sosem
• Tortilla z wędzonym łososiem i warzywami
Bufet deserowy
• Ciasta z hotelowej cukierni
• Mus mango
• Owoce filetowane i w całości
• Mus kajmakowy
• Monoporcje (sernik San Sebastian)
• Beziki z kremem pistacjowym