W każdej restauracji, która weźmie udział w tym projekcie, specjalnie przygotowana kolacja będzie hołdem dla wyśmienitej francuskiej sztuki kulinarnej, dla jej odkrywczego charakteru i dla wartości, których jest przekazicielem: chodzi o idee dzielenia się, wspólnie przeżywanej przyjemności, uznania dla dobrej żywności.

Czwarta edycja koncentrować się będzie na promowaniu walorów francuskich win i napojów alkoholowych.

Restauracja La Bibliotheque zabierze Państwa w niezapomnianą podróż kulinarną a Executive Chef Radosław Szulc specjalnie na ten dzień wykreuję autorskie menu, które zaakceptował sam Minister Spraw Zagranicznych i Rozwoju Międzynarodowego Francji Jean-Marc Ayrault.

 

Małże Świętego Jakuba/salami Rosette/fasola Mung/ocet z tataraku/pianka waniliowa - 25,00 zł

Kaczka confit/rokitnik/miód spadziowy/marchew paryska marynowana/puree z batatów/demi glace/szczaw motylkowy - 45,00 zł

Reblochon/Jersey Blue/Tomme de Savoie - 25,00 zł

Assiette z jabłka - 20,00 zł

Cały zestaw w cenie  100,00 zł/os

Menu dostępne w Restauracji La Bibliotheque w dniach 21-31.03.18