Una cena Italiana - włoskie smaki w giżycku 6 pazdziernik 2017
Wybitny Szef kuchni młodego pokolenia Radosław Szulc wraz z ambitnym sommelierem Mateuszem Jakuć, pragną przedstawić Państwu nowoczesne włoskie smaki połączone z starannie wyselekcjonowanymi winami od małych włoskich rodzinnych producentów.
Cena 170 zł / os
MENU
Aperitif:
Prosecco Belstar Spumante DOC
Przystawka zimna:
Sardela w occie figowym z focaccią ( oliwki suszone, pomidory, kawa)
Wino
Alois Lageder RiffPinot Grigio 2015
Zupa:
Cappuccino z bakłażana z pianką z parmezanu
Intermezzo:
Chłodnik ananasowy z sorbetem z zielonego groszku i mięty
Danie główne:
Polędwica cielęca w soku jabłkowym na caponacie z chipsem z prosciutto i pudrem z pancetty
Wino
Alois Lageder Riff Merlot / Cabernet IGT 2014
Deser:
Lody tiramisu ( makaroniki, gąbka szpinakowo waniliowa)
Wino
Araldica Vini Piemontesi Moscato D’Asti 2016
Ilość miejsc ograniczona, wymagana wcześniejsza rezerwacja
Restauracja La Bibliotheque
Cena - 170 zł / os.
Czas - 6 pazdziernik 2017 start od godz. 19:00
Miejsce - Restauracja La Bibliotheque w Hotelu St. Bruno